Global Exhibition Day: Febelux verzamelt beurs-en congressector

GED group 2.jpg

Ter gelegenheid van de Global Exhibition Day bracht Febelux, de vakvereniging die de belangen behartigt van de professionals uit de Live Communication-sector in België en Luxemburg, zijn leden gedurende twee dagen samen. Op 5 en 6 juni dachten ze samen na over de uitdagingen, doelen en de toekomst van de sector. Naast de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering stonden ook het ExpoLab en de Global Exhibitions BBQ als hoogtepunten op de agenda.

Tijdens Expolab konden leden hun huidige en toekomstige bezorgdheden over de beurs- en congressector kenbaar maken. Febelux maakte van de gelegenheid gebruik om zijn ambities duidelijk te stellen. Emile de Cartier, voorzitter van Febelux, vat samen: «We willen graag het expertisecentrum worden voor beurzen en congressen in België, Luxemburg en daarbuiten. Naast het sensibiliseren, het samenbrengen van spelers uit de sector en hen ondersteunen en aanmoedigen om hun impact te vergroten, willen we ook anticiperen op trends en de nieuwe technologieën nog meer integreren bij beurzen en congressen.»

Febelux stelt zich eveneens als doel om tegen december 2021 het eerste aanspreekpunt voor de overheid te worden voor alles wat beurzen en congressen aanbelangt. "We willen graag erkend worden als woordvoerder van de branche", voegt Emile de Cartier toe. Om deze status te versterken, wil Febelux meer gegevens en statistieken verzamelen en op basis van de analyses hiervan, haar leden nog beter adviseren en concrete aanbevelingen geven aan de overheid. Het ultieme doel: België in 's werelds top 10 plaatsen van beste landen voor de organisatie van beurzen en congressen.

Na deze twee dagen van intense reflectie, nodigde Febelux zijn leden uit voor een grote barbecue: de ideale gelegenheid om in een ontspannen sfeer verder ideeën met elkaar uit te wisselen.

Klik hier om het persbericht te downloaden.

DOCX - 44 Kb

Helene Tuypens

Project Manager, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Febelux

Febelux is een vereniging opgericht voor en door professionals in de Live Communication. Deze beroepsfederatie heeft als doelstelling het nationaal en internationaal promoten van de beurzen-, event- en congressector in België en Luxemburg en het verdedigen van de gezamenlijke belangen van haar leden. Verder informeert Febelux niet alleen haar leden, maar ook de overheidsdiensten en de politieke wereld over de bekommernissen van het medium (vak)beurzen, events en congressen. Ook het faciliteren van ontmoetingen tussen haar leden en het stimuleren van de onderlinge contacten staat op de agenda.

Contact

Belgiëplein 1 1020 Brussel België

+32 (0) 484 05 66 88

[email protected]

www.febelux.com