Nieuwe voorzitter Febelux legt eigen accenten

Tijdens de jaarlijkse Connecting Day op woensdag 24 augustus is Mirela Brkic, general manager van Expo Projects, officieel voorgesteld als de nieuwe voorzitter van Febelux, de beroepsfederatie van de beurs- en congresindustrie in België en Luxemburg. Zij werd verkozen voor een termijn van vier jaar en neemt het stokje over van Gerard Van Os. Op de eerste dag van haar voorzitterschap herhaalde ze haar motto ‘samen sterk’. Gedreven door een liefde voor live events streeft ze ernaar om samen met het bestuur en het management team de federatie uit te breiden en te versterken.

“Samen sterk definieer ik op verschillende manieren”, stelt Mirela Brkic. “Hoe meer leden we hebben, hoe meer we kunnen doordrukken op cruciale momenten en hoe beter we onze sector vertegenwoordigen. Binnen deze ledengroep stimuleer ik graag de combinatie van de 'nieuwere' ideeën van de jongere generatie en de vakkennis van de huidige generatie. Maar ik leg ook de nadruk op goede contacten en samenwerkingen met andere stakeholders die onze boodschap mee uitdragen. Ik geloof er sterk in dat we nog veel intensere samenwerkingen kunnen uitbouwen (binnen en buiten de federatie) en elkaar zo versterken.”

Mirela Brkic heeft twee grote passies, events en software, die ze bij Expo Projects combineert. Ze omarmt volop de digitale oplossingen die de live industry een boost kunnen geven. Sinds 2008 is ze in dagelijks contact met beurs- en congresorganisatoren, venues, standenbouwers, toeleveranciers,... ​ om hun workflow te optimaliseren. Deze ervaring zal haar uiteraard van pas komen als nieuwe voorzitter van Febelux.

“Ik ben ervan overtuigd dat wij allen samen onze sector sterker zullen maken. Van deze gelegenheid wil ik ook gebruik maken om mijn bewondering uit te drukken voor het sterke werk van de voorbije jaren van Gerard Van Os en de rest van het team. Het is een eer hier verder op te mogen bouwen, de uitdagingen van morgen aan te pakken en onze sterktes uit te breiden”.

Dorien Debbaut

Press Officer, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Febelux

Febelux is een vereniging opgericht voor en door professionals in de Live Communication. Deze beroepsfederatie heeft als doelstelling het nationaal en internationaal promoten van de beurzen-, event- en congressector in België en Luxemburg en het verdedigen van de gezamenlijke belangen van haar leden. Verder informeert Febelux niet alleen haar leden, maar ook de overheidsdiensten en de politieke wereld over de bekommernissen van het medium (vak)beurzen, events en congressen. Ook het faciliteren van ontmoetingen tussen haar leden en het stimuleren van de onderlinge contacten staat op de agenda.

Neem contact op met

Belgiëplein 1 1020 Brussel België

+32 (0) 484 05 66 88

info@febelux.com

www.febelux.com