Positieve beurscijfers volgens Euro Fair Statistics

Onderzoek in 25 landen, waaronder België

De meest recente editie van het Euro Fair Stastics rapport, dat jaarlijks wordt gepubliceerd door UFI, the Global Association of the Exhibition Industry, biedt cijfers over de Europese beurzensector. Op basis van de data van 14 nationale instantie, waaronder Febelux, bevat deze editie de officiële cijfers van 2.590 beurzen welke hebben plaatsgevonden in 2016 in 25 landen.

Met een totaal van 27,4 miljoen gehuurde vierkante meters in 2016, laat het rapport een stijging zien van 11% ten opzichte van 2015. Daarnaast blijkt uit het rapport een stijging van 7% in het totaal aan beurzen.

Kai Hattendorf, Managing Director UFI: “We zijn verheugd om deze grote hoeveelheid aan data afkomstig van 14 instanties, die het strikte certificatieproces beheren, aan te kunnen bieden. Deze gegevens vertegenwoordigen ongeveer 60% van de Europese beurzenmarkt en omvatten 405 beurzen die UFI’s ‘UFI Approved Event’ titel hebben verdiend.”

De beurzen die in dit rapport zijn opgenomen, trokken 724.488 exposerende bedrijven in 2016 en registreerde een totaal aantal van 71,6 miljoen bezoekers. Zo'n 38% van de beurzen richtte zich op vakbezoekers, 30% op het openbare publiek en 32% richtte zich op beide doelgroepen.

Rapport downloaden
Het Euro Fair Stastics 2016 rapport is als digitale pdf-versie gratis te downloaden via de website van UFI.

Het Euro Fair Stastics 2016 rapport bevat gegevens die zijn verzameld door de volgende organisaties: AEFI (Italy), AFE (Spain), ATFEO (Finland), BDO & Associates (Portugal), CENTREX (Central East Europe), CLC-VECTA (The Netherlands), Expo-Event.Live Communication Verband Schweiz (Switzerland), FEBELUX (Belgium & Luxemburg), FKM (Germany), FKM Austria, SFC (Sweden), UNIMEV-OJS (France), RUEF (Russia) and UCCET (Turkey).

Heeft u vragen over de Belgische beurzensector? Contacteer Febelux, dé Belux-vakvereniging voor de Live Communication sector.

Euro_fair_statistics.pdf

PDF - 4.2 Mb

Kirsten Van Pee

Senior Project Manager, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Febelux

Febelux is een vereniging opgericht voor en door professionals in de Live Communication. Deze beroepsfederatie heeft als doelstelling het nationaal en internationaal promoten van de beurzen-, event- en congressector in België en Luxemburg en het verdedigen van de gezamenlijke belangen van haar leden. Verder informeert Febelux niet alleen haar leden, maar ook de overheidsdiensten en de politieke wereld over de bekommernissen van het medium (vak)beurzen, events en congressen. Ook het faciliteren van ontmoetingen tussen haar leden en het stimuleren van de onderlinge contacten staat op de agenda.

Contact

Belgiëplein 1 1020 Brussel België

+32 (0) 484 05 66 88

[email protected]

www.febelux.com